МАРЧЕВ: МУЛТИМЕДИЙНА МЕДИЦИНА (4хМ)

Може да изпратите вашите любими снимки по e-mail:

Тапети  

Ако картината ви харесва, чукнете върху нея с десния клавиш и от менюто изберете тя да е върху десктопа на Вашия компютър (Set as Background).

Центърът на Осака, сниман от островчето Наканошима (окончанието "- шима" на японски означава "остров"). Двата еднакви светли небостъргача са централата на Panasonic  (Панасоник е осакска фирма), а тъмният висок до тях е на Xerox. Снимка е през пролетта,  когато цъфтят вишните. Брутният вътрешен продукт на градът Осака е по-голям от брутният вътрешен продукт на континента Австралия.

  Златният храм (Rokuon-Ji Temple) в старата японска столица Киото. Японците имат много стари столици, защото в миналото всеки нов император си е избирал нова столица (разглобявали си дървените храмове и ги местели в новоизбрания град). Със всеки нов император е започвало и ново летоброене (от година 1, не от 0). Напоследък не си сменят столицата, а само летоброенето (в момента в Япония е 20-та година).

  Япония - Осака - азиатският бряг на Тихия океан. Брегът е построен по-висок, защото приливът и отливът на океаните са много по-големи, отколкото на моретата.

  Япония - Замъкът на шогуна в Осака - както навсякъде по света, най-дебелите крепостни стени са строени срещу своите (в случая от едни японци срещу други японци).

  Цъфнали вишни в квартална градинка в Япония. Парапетът на алеята е от релефен железобетон, боядисан за да имитира дърво.

  Квартална градинка в Япония - алеята е покрита с опадали вишневи цветове.

 Токио. Снимка на доц. Мая Димитрова, БАН

В Япония костенурките са свещени животни и се отглеждат към храмовете.